Om haven i nr. 33

L1019341Morten Albek er manden bag tekst og fotos. Morten Albek er uddannet gartner (væktshus), men har siden slut-firserne arbejdet som tv- og pressefotograf www.mortenalbek.com Morten er skribenten på havebloggen og også ivrig dyrker af den japanske kunstform bonsai, som han er forfatter til en bog om, ligesom han udgiver artikler til forskellige bonsaimagasiner i Europa, USA og Kina bl.a. Se mere om det på www.shohin-europe.com

08-L1016970

Ann-Lisbeth er billedkunstner, og værkerne kan du få mere info om på www.aasanvig.com Lisbeth har altid haft en forkærlighed for stauder og den engelske havestil. Lisbeth har sammensat den engelsk inspirerede del af haven som er anlagt delvist som en cottage have.

 

Haven blev omlagt i foråret/sommeren 2016, og er stadig under forandring. Grunden er på 4500 kvm. En del er udlagt som skov og græsning til fire får. Der er udsigt over marker mod syd. Haven er opdelt i to hovedafsnit, hvor den ene del har den engelske cottage have som udgangspunkt. Den del kalder vi Lisbeths have. Den anden del, Mortens have, er anlagt med inspiration fra Japan, og er primært anlagt til bonsai dyrkning.

Vi deler dog ligeligt glæden over de to typer haver, som er meget forskellige, men anlagt så der er en sammenhæng og blød overgang.